Mer söndagstankar

Den här veckan har mina kusiner från Umeå varit här så jag har inte sätt någon film (för anars hade jag kunnat skriva om den). Mina kusiner, Signe och Max, och min lilla syster Lisa har därimot sätt Harry Potter Halvblodsprinsen utan mig! (Kan Kanske bero på att jag jobbade men ändå...)
Tur för mig att jag läst böckerna, annars skulle allt varit förstört för Lisa kan ju inte hålla mun om vad som händer i den.
Såg just en reklam med delfiner, det fick mig att tänka på att jag ska se Flipper igen, sist jag såg den var den väldigt söt, visseligen var det 5 år sen...
Jaja... 
Sayonara!  /Frida      

Måndag

Hej!

Det får bli ett kort inlägg.
Det går inge bra med dagboken, så Elsa ja du får hjälpa mej. Jag har lixom inte fått tid till det bara.
Jag hålle med både ELsa och Frida om att filmerna vi valde verkade jätte bra. Det fanns nog inte en enda jag tyckte verkade tråkig.

Kram Moa

Tankar från Frida

Jag håller med om vad Elsa tyckte. Vi valde många bra filmer, ingen var dålig. Sen har ju alla olika smak men vi fixade en bra blandning. Men det där om att vi inte höll på så länge vet jag inte, men jag sover ofta vid 21.00.
Jag ser verkligen fram emot filmfestivalen! Det ska bli kul. 
Om jag bara ska säga något så tror jag att Boy och Bron till Terabitia kommer vara några av mina favoriter men man vet aldrig...
     


Lite nytt från Elsa

Hej, Jag är verkligen jätte nöjd med våra filmval (till och med dom filmerna Moa rekomenderade verkar bra) Nej skojar med dig Moa. Jag tror verkligen att vi hittade dom bästa filmerna. vi kom bra överens, och det tog inte allt för lång tid.  Jag har inte sett så många av filmerna som vi valde, men den jag tror är allra bäst är Boy A! jag älskar verkligen den filmen. Det var en av dom få filmerna som alla var helt överens om att vi skulle ha med. 

Moa kommer Dagboken från Stockholm snart? Jag kan hjälpa dig om du vill. Det är bara att höra av sig.

 Tobias Moa
 Lycka till med hemsidan, Moa och Tobias

Elsa

Inte så lätt att välja filmer

Ja, det var en hård tisdag vi hade. Det är inte lätt att välja filmer, men jag tyckte att alla i styrelsen gjorde ett bra jobb. Här är filmerna som vi hade uppe till diskussion, men inte valde. Här är listan på filmer vi diskuterade men inte valde, har ni ångrat er?

Min granne Totoro

En öm kyss

Dumpa honom

Into the wild

Amelie från Mont Martre

Happy go lucky

I taket lyser stjärnorna

Across the Universe

Bläckhjärta

The waterhorse

Darling

East is East

Slumdog millionaire

The Amityville Horrors

The Butterflyeffect

Lilja 4 ever

Säg att du älskar mig

Sweeney Todd

Frozen River

Paradise now

//Anette


Bron till Terabitia

Jag såg att både Anette och Frida har rekomenderat filmen "Bron till Terabitia". Den är faktist en av dom filmerna jag skulle komma med förslag på. Jag har sett den ett antal gånger och tycker att den är jätte bra! Jag är inget stort fan till fantasy filmer. Vissa går bra , som "Harry Potter",  "Narnia" och "Stardust". Men den här filmen är så himla bra!

Vi ses på tisdag alla.
// Moa

Söndags tankar

Om vi har med anime har jag många idéer, men om dom är med i filmlistan är oklart...
Jag känner mig nästan hemsk ni har så många bra film idéer, medans jag bara har en film jag tänker rekomendera.
 Det är `En ring av järn´ som handlar om den 13 årige Will som är 7 sonen till 7 sonen, och har ett rättså normalt liv. Men allt vänds upp och ner när han får veta att det är hans öde att rädda världen...
Will kastas in i ett krig mellan det onda och det goda och hans uppgift är att hitta 6 tecken som kommer släppa ut ljuset och hindra onskan att resa sig. Men innan det måste Will lära sig allt han kan, men det finns inte mycket tid kvar...
Jag har läst boken för länge sen och det ända jag minns är att den är mycket bra.
Filmen `Bron till Terabitia´ verkar bra, exakt min smak. 
Nåja tisdagen är snart kommen och då ska vi diskutera mera...
 /Frida     

Slumdog millionaire

Den måste vi ha! Eller tror ni att alla redan sett den i höst?

//Anette

Japp, tisdagen närmar sig

Bläckhjärta, den tror jag också på(fast jag har inte sett den). En annan är "Bron till Terabitia", en Fantasy light om en tjej och en kille som hittar vägen till en annan värld, eller finns bara världen i deras fantasi? Har  ni några förslag på filmer som passar de yngre? Skall vi ha någon tecknad? Någon animé?

Så var det Ylvas förslag, gamla hederliga" Amelie från Mont Martre", vad tror ni om den?

När mörkret faller är en svensk film som jag gillar jättemycket. Det är tre berättelser om människor som råkar ut för brott. Två systrar som inte får leva det liv de vill av sina familjer. En kvinna som misshandlas av sin man och när hon anmäler är det hon själv som anklagas. En clubägare som blir vittne till ett brott och sedan hotas när han skall vittna. En mycket bra film.

La Zona, en mexikansk film om en  stadsdel med höga murar och elstänsel, som skall stänga ute den höga brottsligheten i staden. men en dag bryts strömmen och tre tjuvar kommer in i zonen. Två dödas men den tredje, en ung kille försvinner och försöker gömma sig medan en hel stad letar ( jagar) efter honom. Spännande och hemsk.

/Anette

Filmtips till hösten

Pride and Glory  (2008)
Den actionladdade familjekrönikan Pride and Glory handlar om en New York-familj där polisyrket gått i arv och som lever efter mottot ”ta hand om de dina”. Familjen råkar ut för skandal och moraliskt dilemma då en av sönerna utreder ett fall som innehåller såväl narkotikabrott som poliskorruption. Och upptäcker att brodern är inblandad i det hela. Ska han välja familjen eller sanningen? Vad betyder lojalitet? Och de poliser som har till uppgift att skydda omvärlden från kriminalitet, vem skyddar dem från dem själva? 

Med  Jon Voight, Edward Norton, Colin Farrell
Regi  Gavin O'ConnorThe Spirit  (2008)

The Spirit hittar spår från den kallhudade mördaren från Central City i nedlagda industrilokaler, fuktiga katakomber ända ut till den vindpinade kusten…och under sin jakt blir han stoppad av undersköna kvinnor som antingen vill förföra honom eller förgöra honom. 

Med  Gabriel Macht, Samuel L Jackson, Eva Mendes
Regi  Frank MillerBläckhjärta  (2008)
 
Meggie är en flicka som gladeligen skulle byta bort sitt tråkiga liv mot ett av de fantastiska äventyr som hon älskar att läsa om. I alla fall till den dag då hennes önskan blir verklighet... 

Med  Brendan Fraser, Andy Serkis, Eliza Bennett, Helen Mirren
Regi  Iain Softley

Elsa

RSS 2.0